Hogy ki vagyok én?

Erre egyszerű a válasz: édesapa, férj, két rakoncátlan kutya gazdája és megrögzött Ferencváros-szurkoló. A hazájáért tenni akaró jobboldali politikus, akinek a keresztény kultúra mellett – reformátusként – a vallás is fontos. Családommal a közös otthonunkat Budakeszin rendeztük be, immár két és fél éve.

Pécsett születtem, de Baján nőttem fel. Szeretetteljes gyerekkorom volt, amit az sem nehezített meg nagyon, hogy ugyanabba a német gimnáziumba jártam, ahol édesanyám a mai napig tanít. Anyai ágon sváb vagyok, édesanyámat, nagyszüleimet, tanáraimat látva megtanultam, hogy a svábok szorgalmas, dolgos emberek, akiknek a tettek fontosabbak, mint a beszéd. A nemzetiségi kultúrát hozom otthonról – von Haus aus.

Gimnáziumi éveim után Budapestre kerültem és 2006-ban diplomáztam a Budapesti Gazdasági Főiskola nemzetközi kommunikáció szakán, médiamenedzsment szakirányon. Ezután pedig azonnal a Duna Televízióban kezdtem dolgozni, először gyakornokként, aztán, „megragadtam” egy szűk évtizedre. Sportműsorok mellett közéleti, politikai műsorokat is vezethettem.

A politika világa gimnazista korom óta érdekel, így nagyon örültem, hogy amikor 2015-ben Szijjártó miniszter úr éppen sajtófőnököt keresett, rám esett a választása. A kereslet és a kínálat találkozott egymással, így lettem először a Külügyminisztérium sajtófőnöke, majd helyettes államtitkára, most pedig államtitkárként dolgozhatok. Megtiszteltetés a magyar embereket és érdekeket képviselni, és ha kell, harcolni értük.

Budakeszi lakosként hálával tartozom a budakeszieknek, hogy befogadtak. Szeretnék a munkámmal is hozzájárulni a szűkebb és tágabb közösség életéhez. Sokakkal van módom beszélgetni, így ismerem a budakörnyéki lakók örömeit és bánatait is. Én abban szeretnék segíteni, hogy az itteni élet örömeit meg tudjuk őrizni, a régió élhető maradjon, a mindennapok lehetőség szerint kellemesek legyenek. Ezért tárgyalok a polgármestereket és az illetékes kormányzati szereplőket bevonva óvoda- és iskolaépítésről, autópályalehajtóról, körforgalomról és számos további fejlesztésről.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email